Η σελίδα ενημερώνεται συνεχώς. Στη πρώτη σελίδα βλέπετε τις πρόσφατες αναρτήσεις. Για να βρείτε μια συγκεκριμένη ανάρτηση επιλέξτε κατηγορία από το μενού / ετικέτες ή κάντε αναζήτηση.

Thursday, 2 July 2009

Επίπεδα γλωσσομάθειας στην Ευρωπαΐκή Ένωση (CEF) Οδηγός Γονέων - Επίπεδα γλωσσομάθειας


Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εκτός από χαρά, προσδοκίες και φέρνει και άγχος. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ξενόγλωσση εκπαίδευση. Ακούμε συχνά τους γονείς να αναρωτιούνται:
Τι είναι επιτέλους αυτό το Lοwer;Σε ποια τάξη πάει τώρα;Πότε θα "τελειώσει" τα Αγγλικά;
Η αλήθεια είναι ότι το κάθε κέντρο ξένων γλωσσών μπορεί να ονομάσει την κάθε τάξη ή επίπεδο όπως επιθυμεί , όπως και ο κάθε εξεταστικός φορέας έχει διαφορετική ονομασία. Για τον σαφή ορισμό και αξιολόγηση του κάθε επιπέδου και των δυνατοτήτων που έχει ο σπουδαστής σε αυτό δημιουργήθηκε το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς - Common European Framework of Reference (CEF). Πρόκειται για μια κοινή βάση αξιολόγησης για τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών. Με το CEF ο κάθε μαθητής γνωρίζει το επίπεδο γλωσσομάθειας στο οποίο βρίσκεται. Τα επίπεδα αυτά είναι κοινά σε όλες τις χώρες τις Ε.Ε. Σύμφωνα με τα επίπεδα που ορίζει το CEF κατατάσσονται και οι εξετάσεις που αναγνωρίζονται από το ΑΣΕΠ.

Επίπεδο CEF - ΑΣΕΠ
C2 - Γ2 Άριστη γνώση (Proficiency )
C1 - Γ1 Πολύ καλή γνώση (Advance)
B2 - B2 Καλή γνώση (Lower)
B1 - B1 Mέτρια γνώση
A2 - A1

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails